Warsztaty kulinarne dla dzieci od 6 lat – smaki XX-lecia międzywojennego – cz.2. 25/01/2024

Kulinarna podróż śladami warszawskich restauracji XX-lecia międzywojennego.

Relacja z warsztatów.

Jak się okazuje smaki z okresu XX-lecia międzywojennego niewiele różnią się od tych współczesnych. Być może dlatego, że kuchnia Polska zawsze była smaczna i nie ma potrzeby jej za bardzo zmieniać. Każdy zna i lubi tradycyjne dania, które zawsze goszczą na stołach w naszych domach. Podczas wczorajszych warsztatów przygotowywaliśmy wspólnie czerwony barszcz oraz naleśnikowe paszteciki z jajkiem i pieczarkami. Pachniało pięknie w całym CKiA i chyba było pysznie bo wszystko zjedliśmy ze smakiem.😊

Dzieci miały mnóstwo radości, ale także wiele pracy – smażyły naleśniki, siekały pieczarki i tarły buraczki. Potem pięknie zawijały krokiety. Pomoc rodziców była oczywiście potrzebna, ale nasi dzielni mali uczestnicy dawali sobie radę i starali się być bardzo samodzielni. Wśród naszych gości była także Radna Dzielnicy Targówek Katarzyna Górska-Manczenko, która z ogromnym zaangażowaniem wspólnie z innymi uczestnikami przygotowywała te wszystkie pyszności. 💚

Mamy nadzieję, że wszystkim podobała się ta kulinarna podróż do czasów odrodzonej polski. Do zobaczenia na kolejnych wydarzeniach w CKiA. 😊

GALERIA ZDJĘĆ

Post by ckiawawpl-admin

Comments are closed.