Lato na talerzu – warsztaty kulinarne dla dzieci. Letnie kanapeczki. 11/07/2023
Podczas warsztatów w CKiA „Lato na talerzu” było pysznie, zdrowo i kolorowo. Pasty warzywne, to świetny sposób na letnie kanapki i urozmaicenie codziennych posiłków. Krojenie i miksowanie okazało się świetną zabawą, podczas której dzieci bardzo szybko się odnalazły i przygotowały trzy smaczne pasty warzywne. Najsmaczniejsza okazała się pasta z czerwonej fasoli, która znikała w mgnieniu oka. Takie lekkie pasty na bazie szpinaku, fasoli czy buraka są świetną propozycją na letnie dni. Bardzo prosto można taką pastę przygotować samodzielnie w domu, mamy wtedy pewność, że zawiera jedynie to, co najlepsze i najzdrowsze.
Na kolejne warsztaty zapraszamy już za tydzień, będziemy przygotowywać warzywne i owocowe chłodniki.
Do zobaczenia 🙂
Fot. Wioletta Gałwa – Centrum Kultury i Aktywności.