Śniadania dla seniorów - warsztaty kulinarne o zdrowym żywieniu.

Relacja z wydarzenia.

Gdy po naszej instytucji zaczyna rozchodzić się aromatyczny zapach potraw, oznacza to, że trwają warsztaty z cyklu ”Śniadania dla seniorów”.

Jesienią, gdy mamy mniej okazji do aktywności, warto o siebie zadbać. My dbamy o naszych seniorów na Siarczanej, dlatego nasze panie dowiedziały się „Jak zdrowo schudnąć i utrzymać prawidłową wagę”, a przy tym doskonale się bawiły. Do zapracowanych kuchmistrzyń dołączyła nawet nasza Dyrektor Agnieszka Szmulewicz, zachwycona ciekawym połączeniem składników.

Na jesienne śniadania polecamy pastę z dyni Hokkaido i suszonych pomidorów. Dla rozgrzania warto dodać do niej szczyptę płatków chili. Apetyczne były także kotlety mielone z buraków, kaszy jaglanej z ziarnami słonecznika. Wszystkie Panie zostały mile zaskoczone  smakiem kakaowych gofrów z czerwonej fasoli z sezonowymi owocami. Jogurtowo-owocowy koktajl karotenowy zwieńczył tą niezwykłą śniadaniową ucztę.

Na listopadową słotę zaproponujemy „Jedzenie dla serca – dieta przyjazna dla układu krążenia”, wyglądajcie zapisów 😊.

GALERIA ZDJĘĆ