Kuchnia bez resztek - jak gotować dla zdrowia i planety.
Relacja z wydarzenia.
Ależ zapachniało w naszej instytucji pieczonym chlebem, frittatą warzywną… Takie aromatyczne dania wyczarowały nasze kochane seniorki podczas warsztatów „Śniadanie z Seniorem”. 🥗🥖👩🦳
Tematem przewodnim była „Kuchnia bez resztek – jak gotować z korzyścią dla zdrowia i planety”. 🌏
Nasze panie otrzymały praktyczne wskazówki dotyczące planowania zakupów, tworzenia menu, efektywnego wykorzystywania resztek oraz przechowywania produktów spożywczych. A potem, pod okiem profesjonalnej dietetyczki, już tylko gotowały i piekły… 👍👩🍳
Powstał pyszny chleb bananowy, frittata warzywna z warzyw, pesto z zielonych liści, lemoniada arbuzowo – miętowa z melisą. Degustacja była wyśmienita, a co nie zostało zjedzone na miejscu, zostało spakowane do domu …tak, aby nic się nie zmarnowało. 😇❤️
Recent Comments